open-navfaktor-logo
search
Danas je "dan D"
Džeko na razgovoru kod Josea Mourinha, ostaje li u Romi?
Fudbaleri Rome danas će u trening-kampu Trigoria zvanično upoznati novog trenera Josea Mourinha.
05.07.2021. u 08:02
get url
text

Bit će to prva prilika za portugalskog stručnjaka da razgovara sa Edinom Džekom, iskusnim napadačem, kojem je početkom ove godine Mourinhov zemljak Paulo Fonseca oduzeo kapitensku traku.

VEZANI TEKST - Poznati novinar otkrio zbog čega je Roma odbila ponudu Milana za Edina Džeku

Jedno od najvažnijih pitanja je da li će Dijamant i dalje ostati u sastavu Vučice.

Džeko ima još godinu ugovora koji mu garantuje godišnju plaću od 7,5 miliona eura, koje bi se klub rado želio riješiti i tako donekle olakšati budžet. Ipak, kako navodi Gazzetta dello Sport, postoji nekoliko mogućnosti, a najvjerovatnije je da će kapiten Zmajeva ostati u Rimu.

Ugledni italijanski list procjenjuje kako bi saradnja između Mourinha i Džeke mogla biti plodonosna, posebno zbog činjenice da bi iskusni napadač mogao biti itekako motivisan zbog svega što mu se izdešavalo u odnosima sa Fonsecom.

Isti izvor navodi kako je Fenerbahče obećao kako će ga čekati do završetka prijelaznog roka, a navodno mu je turski velikan osigurao trogodišnji ugovor, prema finansijskim uvjetima identičnim onim koje ima u Romi (7,5 miliona eura po sezoni). S tim da bi prve godine plaća bila fiksna, dok bi se za naredne dvije naknadno dogovarali.

I dok se danas očekuju prvi "rezultati" sastanka između Mourinha i fudbalera Rome, direktor Tiago Pinto ima pune ruke posla. Nastoji riješiti problem oko Leonarda Spinazzole, a i Atalantin Robin Gosens je jedna od tema, no njegova kupovina Vučicu bi koštala oko 40 miliona eura. 

U Romi razmišljaju i o Marcosu Alonsu, koji u Chelseaju zarađuje šest miliona eura po sezoni, dok je Emerson Palmieri već počeo pregovore s Napolijem. U igri su i dodatna tri imena: Federico Dimarco (Inter), Cristiano Biraghi (Fiorentina) i Mitchell Dijks (Bologna).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.