open-navfaktor-logo
search
Serie A
Džekina Roma sve dalje od Evrope, Atalanti bod na Olimpicu
Fudbaleri Rome u meču 32. kola Serie A podijelili su bodove s Atalantom, a utakmica je okončana rezultatom 1:1. Za Vučicu je ovo bio sedmi ovosezonski remi.
22.04.2021. u 20:24
get url
text

Gosti su poveli iz jedne od rijetkih prilika u prvom poluvremenu. Igrala se 26. minuta kada je Ruslan Malinovsky pogodio za 0:1 poslije dodavanja Robina Gosensa.

I u nastavku susreta u kojem je Edin Džeko zaigrao od prve minute prvi su zaprijetili gosti iz Bergama. Ipak, šut Luisa Muriela iz 65. minute otišao je pored gola.

Kako je Roma igrala večeras možda najbolje opisuje i podatak iz 65. minute o udarcima u okvir gola, a koji je glasio 0:9 u korist gostiju.

U 69. minuti Atalanta je ostala s deset igrača na terenu Olimpica nakon što je Robin Gosens zaradio drugi žuti karton.

Petnaest minuta prije kraja Bryant Cristante je dalekometnim udarcem donio izjednačenje Rimljanima u 75. minuti, a šest minuta kasnije Džeko je imao dobru priliku, no totalni preokret Rome spriječila je dobra intervencija Pierluigija Gollinija.

Nakon večerašnjeg remija Roma za šestoplasiranim Laziom, koji ima dvije utakmice manje, zaostaje tri boda, pa je do kraja sezone očekuje žestoka borba za Evropu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.