Đuriću ugovor s klubom iz Salerna ističe 30. juna ove godine i neće ga produžiti. 

Danas se na društvenim mrežama oprostio od kluba.

- Moj prioritet je uvijek bio da nastavim u Salernitani, kao što sam dokazao i na terenu. Pročitao sam mnogo lažnih vijesti ovih sedmica, uključujući i to da sam uzeo vrijeme za odluku, ali umjesto toga stvari su vrlo jednostavne: Kada su pogledi na sadašnjost i budućnost različiti neizbježno je pronaći drugo rješenje - napisao je Milan na društvenim mrežama i dodao:

- Zahvaljujem se dosadašnjem vlasniku koji je vjerovao u mene u teškom trenutku moje karijere i omogućio mi da se pokažem. Omogućio mi je da dođem do nezamislivih ciljeva koji će zauvijek ostati urezani u historiju i koje niko neće moći poništiti.

Hvala svim trenerima, trenerima, saigračima, radnicima, doktorima i fizioterapeutima na pažnji koju su posvetili meni i svim mojim saigračima u ove četiri godine - napisao je Đurić.

 

 

È arrivato il momento di salutare, ringraziare la città di Salerno da parte mia e di tutta la mia famiglia per L...

Posted by Milan Djurić on Saturday, June 25, 2022

Bivši Zmaj član Salernitane bio je od augusta 2018. godine.

Prošle sezone je odigrao 35 mečeva u Seriji A. Zabio je pet golova, dodao pet asistencija i bio jedan od najzaslužnijih za opstanak Salernitane u društvu najboljih.

Đurić je za reprezentaciju BiH odigrao 17 utakmica i postigao je sedam pogodaka.

Bio je ljubimac navijača bh. tima, a posebno se istakao u dresu mlade reprezentacije protiv Njemačke prije deset godina kada je u remiju na Koševu (4:4) postigao hat-trick.