Ona kaže da je Pavlović svojim ponašanjem na skupu podrške koji mu je priređen pokazao pravo lice i da su se nakon tako skandaloznog nastupa apsolutno svi ljudi složili da on mora podnijeti ostavku.

- On je sat vremena galamio koristeći neprimjerene riječi i nevjerovatne tvrdnje. U 21. vijeku reći da ga je opozicija srušila crnom magijom je skandalozno. U početku mi je zbog svega što mu se desilo Pavlovića bilo žao kao čovjeka, sve dok nisam čula šta je sve govorio na jučerašnjem skupu - navodi Dragojević-Stojić.

VEZANI TEKST - Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zvanično podnio ostavku

Ona kaže da nije uredu da neko svoju krivicu prebacuje na drugog ističući da u ovom slučaju osim samog Pavlovića niko drugi nije kriv.

- Pošto tvrdi da su objavljene fotografije nastale fotomontažom zbog čega ne traži da se to i utvrdi jer to je veoma lako dokazati. Sebe poredi sa Isusom Kristom, a optužuje opoziciju za to što mu se desilo i čak prijeti timom advokata i procesom protiv opozicije. Pa nije opozicija kriva za njegove fotografije i njegovo ponašanje - navodi Dragojević-Stojić.

Ona je ocijenila da je cijela situacija u vezi sa zahtjevom za podnošenje Pavlovićeve ostavke i izražavanja podrške njemu od SNSD-a zbunjujuća.

- Nejasno je šta se konkretno podržalo na jučerašnjem skupu SNSD-a kada je iz vrha te stranke data jasna instrukcija da Pavlović treba dati ostavku - istakla je Dragojević-Stojić, saopćio je SDS.

Pavlović je danas i zvanično podnio ostavku na svoju funkciju.