open-navfaktor-logo
search
Predizborni skup HDZ-a
Čović u Livnu: Ponosni smo da smo najstariji narod u BiH!
Sve što trebamo učiniti moramo učiniti za naš hrvatski narod, kazao je Čović
29.09.2018. u 09:19
get url
text
hdz, predizborni skup livno 28.09.2018
hdz, predizborni skup livno 28.09.2018

Ovo je naša domovina, naš kraj, naša djedovina. Ostat ćemo mi svoj na svome! Kao legitimni i do kraja ustavnopravni predvodit ćemo ono najbolje što je u Bosni i Hercegovini, kako bi ona prerasla u jednu modernu i organiziranu zemlju, državu Evropske unije, kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a Dragan Čović na predizbornom skupu u Livnu.

Gradimo zajedništvo unutar hrvatskog naroda kroz naš program, a koje nudimo i prijateljima koji s nama žive u ovoj zemlji, ali i međunarodnim institucijama, jer i oni moraju konačno razumjeti da BiH jeste država tri jednakopravna, konstitutivna naroda, da imamo svoju evropsku i euroatlansku budućnost i da do tog cilja moramo doći što prije. Poštujemo naš kodeks i nećete čuti ni od jednog kandidata HDZ-a i HNS-a da se bavimo prošlošću i drugima. Gledamo naprijed i imamo jasnu viziju kakvu budućnost želimo ostaviti mladima, poručio je.

-Na kraju, šaljemo poruku naroda i domovine. Sve što trebamo učiniti moramo učiniti za naš hrvatski narod. Ponosan narod, koji nikada ni u jednoj prilici, ni ovdje u Livnu ni bilo gdje na bilo kojoj destinaciji, mi koji vas predstavljamo ne smijemo saviti svoju kičmu. Ponosni da jesmo to što jesmo. Ponosni da smo najstariji narod u BiH. Ponosni što imamo svoju kulturu, baštinu i vrijednosti.zaključio je dr. Čović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.