open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Bosanci i Hercegovci iz cijele države okupirali Baščaršiju
Bosanci i Hercegovci danas su okupirali centar i stari dio glavnog grada. Sunčano i lijepo vrijeme nakon perioda kiše i oblaka proteklih dana izmamilo je brojne šetače i goste iz drugih gradova na sarajevske ulice.
07.06.2020. u 16:56
get url
text

Pravi ljetni dan išao je na ruku mladim i starima, koji su i šopingirali, a predah i osvježenje potražili u mnogobrojnim baštama kafića i restorana.

Porodice sa malom djecom raspoloženo su ispunjavale želje svojim mališanima koji su se slikali kod Sebilja, glavnog simbola Baščaršije, ali i veselo trčkarali, hraneći i ganjajući golubove.

Naša ekipa upravo kod Sebilja je zatekla porodicu Nukić iz Srebrenice, koja je lijep dan odlučila provesti u Sarajevu.

- Prvi put smo u šeheru nakon pandemije koronavirusa. Došli smo da obiđemo Sarajevo i da napunimo akumulatore koje smo potrošili u izolaciji. Osjećamo se lijepo. Tu sam sa suprugom i troje djece. U punom smo sastavu. Baščaršija je centar države i tu se čovjek lijepo osjeća – rekao nam je Sadmir Nukić koji je iskoristio priliku i da se kod Sebilja slika sa svojom porodicom za uspomenu.

{$galerijaFotografija}

Pored porodice Nukić iz Srebrenice, u glavnom jezgru grada danas smo zatekli i Bosance i Hercegovce koji su u Sarajevo stigli iz Zenice, Tuzle, Mostara, Travnika, Bihaća…

bascarsija1.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.