open-navfaktor-logo
search
Potpisao do 2023. godine
Bivši omladinac Željezničara pojačao Sarajevo
Kerim Palić novo je pojačanje FK Sarajevo, a u Bordo klub dolazi kao slobodan igrač nakon što je u prošloj sezoni nosio dres Krupe.
06.07.2021. u 17:27
get url
text

Bivši omladinac Željezničara potpisao je ugovor do 2023. godine.

- Kerim će sutra otputovati sa ekipom u Moldaviju, a imati će i pravo nastupa sa obzirom na to da je danas uspješno završen proces registracije ovog igrača - saopćili su iz Sarajeva.

Fudbaler koji je rođen 1997. godine ponikao je u redovima Željezničara, a igra na poziciji zadnjeg veznog. Nakon omladinskog staža na Grbavici igrao je za Bosna Union, Inter Bratislavu i Krupu.

- Kada vas zove klub kao što je Sarajevo nema potrebe da puno razmišljate o odluci koju ćete donijeti. Riječ je o jednom od najvećih klubova sa ovih prostora i sigurno da je čast nositi dres Sarajeva. Već imam iskustva igranja u Premijer ligi i vjerujem da neće biti problem da se naviknem na ekipu i novog trenera. Većinu igrača znam već od ranije i nadam se da ćemo dobro funkcionisati zajedno na terenu. Spreman sam na sve nove izazove i učinit ćemo sve da navijači budu zadovoljni na kraju sezone - rekao je Palić koji je u PLBiH već upisao 50 nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.