open-navfaktor-logo
search
Ostavka
Bivši ministar napustio SDP: "Rukovodstvo se bori samo za lične interese"
Dodao je da odbacuje opozicionerstvo u ovakvom sudbonosnom vremenu po BiH, kada su, kako je kazao, hrabre, pametne i odlučne patriote najpotrebnije
29.06.2019. u 09:52
get url
text

Dugogodišnji član SDP-a i bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Emir Turkušić podnio je ostavku na članstvo u toj stranci, te je zatražio da se njegove kontakt informacije izbrišu iz adresara SDP-a.

- Zbog apsolutnog neprihvatanja politike koju provodi aktuelno rukovodstvo SDP-a, što je prvorazredni populizam i napuštanje osnovnih principa koji bi morali krasiti ideologiju socijaldemokratije u našoj zemlji, odlučio sam da više ne budem član ove partije – napisao je Turkušić.

Dodao je da odbacuje opozicionerstvo u ovakvom sudbonosnom vremenu po BiH, kada su, kako je kazao, hrabre, pametne i odlučne patriote najpotrebnije.

- Iz SDP-a su odstranjeni ili marginalizirani svi koji su se u najtežim vremenima borili protiv agresije, počevši od maloljetnih dobrovoljaca u ARBiH pa do ratnog rukovodstva. Sadašnje se rukovodstvo, nakon što je partiju "očistilo" od dokazanih patriota, bori sada samo za lične interese i ja u takvom ambijentu ne želim biti niti običan član – zaključio je Turkušić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.