open-navfaktor-logo
search
Legenda Uniteda
Bivša supruga Georgea Besta otkrila: Spavao je s nekom ženom na rehabilitaciji
Legendarni fudbaler Manchester Uniteda George Best preminuo je 2005. godine zbog komplikacija nakon transplantacije jetre.
19.05.2020. u 22:05
get url
text

Best je osim strasti prema fudbalu imao još jednu veliku ljubav - alkohol. Bila je to utakmica u kojoj na kraju nije uspio izboriti pobjedu.

- Pokušao je sa rehabilitiacijom dva puta, ali je bilo beskorisno. Sve što je učinio bilo je da vodi ljubav sa jednom koja se takođe liječila - otkrila je njegova bivša supruga Angie.

Angie koja se za Besta udala 1978. godine otkriva da je on bio daleko od savršenog pacijenta. Dešavalo se da pobjegne na sedam dana, a onda pokušava da odvede u krevet njenu najbolju prijateljicu, pa čak i sestru.

- Udati se za alkoholičara čini te užasnom i ružnom osobom. Svako jutro bih ga tjerala da uzima tablete koje, pomešane sa alkoholom, izazivaju mučninu. Morala sam da gledam ispod jezika da li je progutao, ali on je tablete krio između zuba. Kasnije sam ih nalazila u farmerkama. Jednom kada je postalo toliko drastično, razmutila sam tabletu i stavila je u čaj kako bih pokušala da ga natjeram da ostane kod kuće. Epilog svega: spavao je 24 sata! Bilo je zastrašujuće, nikad više to nisam pokušala - kazala je Angie.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.