open-navfaktor-logo
search
Žrijeb u Nyonu
Bh. premijerligaši danas će saznati imena protivnika u evropskim kupovima
Predstavnici Bosne i Hercegovine u evropskim kupovima za sezonu 2021/2022 danas će saznati svoje protivnike.
15.06.2021. u 07:41
get url
text

Aktuelni prvak naše zemlje, banjalučki Borac, zbog slabog koeficijenta u žrijebanju prvog pretkola Lige prvaka neće biti nositelji.

Potencijalni rivali ekipi Marka Maksimovića, su Cluj (Rumunija), Shkendija (Makedonija), Alashkert (Armenija) i Budućnost (Crna Gora).

Prvi mečevi igraju se 6. i 7. jula, a revanši su na programu 13. i 14. jula, dok će žrijeb parova prvog pretkola biti održan danas u 12 sati.

Nekih više od sat vremena poslije (13.30 sati) kuglice će odlučiti ko će biti protivinici Sarajevu, Veležu i Širokom Brijegu u prvom pretkolu Konferencijske lige, novoformiranom takmičenju UEFA-e kojem će naredna sezona ujedno biti i premijerna.

Sarajevo je kao nositelj smješteno u grupu 4. Mogući rivali su Noah (Armenija), Milsami Orhei (Moldavija), Podgorica (Crna Gora) i Dila Gori (Gruzija).

Među nositeljima je i Široki Brijeg. Potencijalni protivnici timu Tonija Karačiča su Sileks (Sjeverna Makedonija), Gagra (Gruzija), Ararat Yerevan (Armenija) i Vllaznija (Albanija).

Za razliku od timova sa Koševa i Pecare, Velež koji će nakon 33 godine ponovo zaigrati u Evropi, neće imati status nositelja. Eventualni rivali mostarskog kluba su La Florita 1967 (San Marino), Sanda Coloma (Andora), Coleraine (Sjeverna Irska) i Domžale (Slovenija).

Žrijeb drugog pretkola Konferencijske lige već je zakazan za 16. juni, dok se utakmice prve runde igraju se 8. i 15. jula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.