open-navfaktor-logo
search
La Liga
Barca u drugom dijelu slomila otpor Elchea, Koeman na Pjaniću trenirao strogoću
U zaostalom susretu prvog kola španske La Lige Barcelona je na Nou Campu s 3:0 savladala osamnaestoplasirani Elche i tako upisala 15. ovosezonsku pobjedu.
24.02.2021. u 20:49
get url
text

Ako je suditi prema susreta koje je Barcelona odigrala nakon što ju je PSG na Nou Campu porazio s 4:1 u prvom meču osmine finala Lige prvaka, onda je evidentno da je taj poraz itekako uzdrmao Katalonce.

Već na startu utakmice Trincao je ozbiljno zaprijetio sastavu Elchea, da bi tri minute kasnije Lucas Boye uzvratio na suprotnoj strani terena.

Trincao je bio najzapaženiji u timu Barcelone u kojem je ovoga puta mjesto od prve minute našo i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Portugalac je u 20. minuti još jednom dobro pšutirao, no Edgar Badia je odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Na pauzu se otišlo s rezultatom 0:0, a na drugo poluvrijeme susreta Pjanić nije istrčao. Ronald Koeman očito je još jednom odlučio trenirati strogoću na našem Zmaju, kojeg je u nastavku meča zamijenio Dembele.

Zanimljivo da je iskusni bh. reprezentativac u prvih 45 minuta imao pet duela (četiri na tlu i jedan zračni), a prema statistici portala Sofascore.com dobio je svih pet duela s protivničkim igračima.

Istina izgubio je sedam posjeda lopte uz 88% uspješnih dodavanja (45/52), no sva ova statistika očito nije bila zadovoljavajuća za Koemana.

Samo tri minute u drugom dijelu Kataloncima je bilo dovoljno da stignu do prednosti. Nakon asistencije Braithwaitea pogodio je Lionel Messi.

Na 2:0 također je povisio kapiten Barcelone, no ovoga puta u 69. minuti asisitrao mu je De Jong.

Konačnih 3:0 postavio je Jordi Alba u 73. minuti nakon druge asistencije Braithwaitea u večerašnjem susretu.

Golove s utakmice Barcelona - Elche pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.