open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Bajević: Raspoloženje je dobro i nije dobro, navijači su naša najveća podrška
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje pripreme za utakmicu sa Sjevernom Irskom koja je na programu 8. oktobra na stadionu Grbavica.
05.10.2020. u 15:22
get url
text

Stručni štab uoči utakmice godine suočava se s brojnim problemima. Mnogo je izostanaka, naročito u zadnjoj liniji. Selektor Dušan Bajević i njegovi saradnici ostali su bez usluga Tonija Šunjića, Ermina Bičakčića, Eldara Ćivića, Harisa Duljevića, Elvira Koljića. Na koronavirus je pozitivan član stručnog štaba Rusmir Cviko.

- Raspoloženje je dobro i nije dobro. Čeka nas teška i važna utakmica. Najvažnije je da imamo što više spremnih i zdravih igrača. Do sada smo imali pet-šeat izostanaka, očekujem da se večeras okupimo i da bude sve u redu - rekao je selektor Bajević.

Zmajevi će na Grbavici igrati pred maksimalno 2.000 fanova.

- Naša najveća podrška su navijači. Sigurno će to biti dobro. Nadam se da će njihova podrška biti uspješna kao naša igra i zalaganje na terenu - veli Princ s Neretve.

- Trebamo biti ozbiljni. Znamo ih dovoljno, koliko i oni nas. Tu ništa nije sporno. Treba da budemo ozbiljni da ne pružimo šansu Ircima da dođu do onoga što oni žele, da pokušamo mi kontrolisati loptu, teren - konstatovao je selektor BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.