open-navfaktor-logo
search
Obavio pregovore
Armin Čaušević novi sportski direktor FK Sarajevo?
Fudbalski klub Sarajevo u potrazi je za sportskim direktorom, a jedan od kandidata za ovu poziciju je Armin Čaušević.
04.11.2021. u 19:59
get url
text

Čaušević je do februara ove godine bio sportski direktor njemačkog Chemnitzera, a nakon što je kontaktiran od strane Sarajeva boravio je u glavnom gradu BiH i obavio pregovore, saznaje SCsport.ba.

Ivan Kepčija je ranije bio jedan od kandidata za sportskog direktora Bordo kluba, ali će ipak raditi samo kao savjetnik Sarajeva, a ostaje da se vidi šta će biti sa Čauševićem.

VEZANI TEKST - Ivan Kepčija odbio FK Sarajevo: Nisam u mogućnosti 

Iako ima samo 36 godina, Čaušević ima poprilično bogat CV. Trenersku karijeru počeo je u Mainzu u januaru 2011. godine kada je radio kao asistent u mlađim kategorijama.

Čaušević je nakon toga prešao u akademiju Eintracht Frankfurta, da bi od početka 2016. godine u Wolfsburgu obnašao ulogu direktora pedagoškog tima, te pored toga je pomagao trenerima u mlađim selekcijama.

U redovima Vukova proveo je oko četiri godine, a potom mu se ukazala prilika da radi kao sportski direktor u Chemnitzeru, koji je u tom periodu igrao u trećem rangu njemačkog fudbala. Nakon problema uzrokovanih pandemijom korona virusa napustio je ovaj klub u februaru ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.