open-navfaktor-logo
search
Igrao na Mundijalu
Anel Hadžić, nekadašnji reprezentativac BiH, završio karijeru
Anel Hadžić, bivši reprezentativac BiH, danas je objavio kraj karijere.
17.12.2021. u 11:21
get url
text

S ozbirom na to da ima 32 godine, njegova odluka je iznenađujuća.

Fudbaler rodom iz Velike Kladuše svoje prve fudbalske korake napravio je u austrijskom klubu Andorf. Prve seniorske minute upisao je u Riedu. Nakon toga igrao je u Sturmu iz Graza u kojem je odličnim igrama privukao pažnju Safeta Sušića koji ga je pozvao u naš nacionalni tim. Prethodno je bio član omladinskih selekcija Austrije.

Za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 14 nastupa. Debi je upisao 5. marta 2014. godine u prijateljskom meču protiv Egipta. Bio je i član naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je odigrao pola sata u meču protiv Irana, dok u susretima protiv Argentine i Nigerije nije dobio priliku za igru.

U karijeri je još igrao u Turskoj za Eskisehirspor, u Mađarskoj je nastupao za Videoton i Fehervar, te u Austriji gdje je imao kratke epizode u Wackeru i Welsu, u kojem je i završio svoju karijeru.

- Nakon 16 uspješnih i prekrasnih godina profesionalnog fudbalera, vrijeme je za oproštaj. Imao sam najljepše trenutke, uspone i padove u karijeri, ali sve je to dio fudbala. Bila je ovo jedna od najtežih odluka povući se iz života profesionalnog fudbalera, ali nakon mjeseci razmišljanja i razgovora s najbližima došao sam do ove životne odluke.

Fudbal je moj život i bit će zauvijek, u svakom slučaju nije me ispunjavalo više posljednjih mjeseci! Ostat ću u fudbalskoj branši koliko god mogu i dati sve od sebe kao i uvijek, ali sada su prioriteti neki drugi. Neke velike stvari dolaze s 2022. godinom i novo životno poglavlje. U tom smislu želio bih se zahvaliti supruzi, porodici i najvećim fanovima koji su me podržavali svih ovih godina - objavio je Hadžić putem društvenih mreža.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anel Hadzic Official (@anel_h1989)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.