open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Andresson objavio spisak: Ibrahimović se vratio u reprezentaciju Švedske, pa dao kratak komentar
Selektor fudbalske reprezentacije Švedske, Janne Andersson, danas je objavio spisak igrača koji će konkurisati za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a najveća vijest je da se među kandidatima nalazi Zlatan Ibrahimović.
16.03.2021. u 13:24
get url
text

Prvu utakmicu kvalifikacija za Mundijal 2022. godine fudbalska reprezentacija Švedske igra na domaćem terenu 25. marta, dok se tri dana kasnije gostuje kod Kosova.

Podsjećanja radi, u junu 2016. godine Zlatan Ibrahimović se oprostio od dresa fudbalske reprezentacije Švedske, a nakon skoro pet godina odsustva iskusni 39-godišnji napadač vraća se u skandinavsku selekciju čiji je kapiten bio.

Svakako bit će zanimljivo vidjeti da li će mu aktuelni selektor vratiti i kapitensku traku, no sigurno je da će fudbaler bh. korijena biti veliko pojačanje za Šveđane.

- Prvo i najvažnije, on je veoma dobar fudbaler, najbolji kojeg smo imali u Švedskoj. Naravno malo je smiješno da se on želi vratiti. Ako računamo i ono što on može dati na terenu, njegovo nevjerovatno iskustvo, onda sam siguran da može doprinijeti timu kao i drugi igrači - obrazložio je švedski selektor Janne Andersson povratak Ibrahimovića u nacionalni tim.

Ibrahimović je na sebi svojstven način prokomentarisao povratak u nacionalni tim.

- Povratak "boga" u švedsku reprezentaciju - napisao je Zlatan.

Na spisku Anderssona pored Ibrahimovića nalaze se:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.