Diplomatija

Ambasador BiH u Izraelu predao akreditive: Rivlin priželjkuje izložbu Sarajevske hagade

Objavljeno: 07.08.2019. u 11:43

Izraelski predsjednik je istaknuo da bi bilo izvanredno ukoliko bi se u Izraelu upriličila  izložba Sarajevske hagade

Duško Kovačević i Reuven Rivlin

FOTO: MVPBiH

Ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Izrael Duško Kovačević predao je akreditivna pisma predsjedniku Izraela Reuvenu Rivlinu. Svečana ceremonija održana je u  rezidenciji  izraelskog  predsjednika. Nakon  ceremonije uslijedio je razgovor ambasadora sa predsjednikom Rivlinom tokom kojeg su se saglasili da su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Izraela odlični i prijateljski što je izvanredna osnova za daljnje unapređenje saradnje.

Ambasador Kovačević je ukratko istakao prioritete kojima će posvetiti posebnu pažnju tokom svog mandata i zahvalio na pomoći koju su Država Izrael i izraelski narod pružili Bosni i Hercegovini tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH 2014. godine. Izraelski predsjednik je istaknuo da bi bilo izvanredno ukoliko bi se u Izraelu upriličila  izložba Sarajevske hagade.

Nakon predaje akreditivnih pisama ambasador  Kovačević je posjetio  Jad Vašem, Memorijalni centar posvećen žrtvama holokausta, gdje je u Dvorani sjećanja položio vijenac, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije