open-navfaktor-logo
search
Navodno ima snimak
Vučić o nestanku dvogodišnje Danke: Noćas u pola tri se pojavio novi trag
AUTOR: Autor: Nova.rs/Blic/Faktor
31.03.2024. u 13:30
get url
text
Aleksandar Vučić i djevojčica koja je na snimku
Aleksandar Vučić i djevojčica koja je na snimku
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Batajnici komentirao rad policije u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić, govoreći o novom tragu koji se noćas pojavio.
- Hoću da se zahvalim policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao noćas pojavio novi trag, oni izvijeste i mene. Do pola pet su svi na svojim mjestima. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovetnog dana. Nadam se da će uspeti da rasvijetle i taj slučaj - rekao je Vučić.
Neki srbijanski mediji navode da se novi trag pojavio kada je policija navodno dobila informaciju da je djevojčica viđena u Beču u pratnji dvije rumunske državljanke.
Blic navodi da su došli u posjed snimka i da je djevojčica koja liči na nestalu Danku Ilić snimljena u Beču u pratnji dvije žene.
- Intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju. Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak - navodi ovaj portal. 
Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić danas je ušla u šesti dan, a policija danas pretražuje i oblast oko Brestovačke rijeke. Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mjesta nestanka djevojčice.
Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila.
Policija poziva građane koji imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj djevojčici, da se jave.
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 sati, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".
danka
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.