open-navfaktor-logo
search
Sutra detaljnije
Vučić o američkim sankcijama šefu BIA-e: Kokain nije pronađen kod Vulina, nego u Bijeloj kući
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je prvi put u uvođenju američkih sankcija šefu BIA-e Aleksandru Vulinu i rekao da to nije učinjeno zbog nekakvog kriminala, već Vulinovog odnosa prema Ruskoj federaciji. Pored toga, dodao je da će o poziciji Vulina govoriti detaljno sutra.
12.07.2023. u 09:51
get url
text

VEZANI TEKST - SAD stavile Aleksandra Vulina na crnu listu

Na pitanje novinara N1 televizije da li Vulin može da ostane na čelu BIA-e i da li bi državni organi Srbije trebalo da istraže te navode Ministarstva finansija SAD-a, Vučić je rekao:

- Smatram da je veoma važno da se sprovede istraga jer je to mislim opći član koji koriste da nešto napišu. Zaboravili ste da spomenete ono najvažnije, a to je Rusija. Protiv Vulina nisu uvedene sankcije protiv kriminala, već njegovog odnosa prema Ruskoj federaciji. Ali o njegovoj poziciji ću detaljno govoriti sutra.

Govoreći o kampanja "Da, ja sam bot", Vučić je rekao da je stao iza te kampanje.

- Stao sam iza kampanje jer vrijeđaju ljude samo zato što drugačije misle, zbog vas koji mislite da imate da pravo da uništavate tuđe živote. Imate po pet naloga, a onda vam smeta kada vam neko odgovara na taj način. Mislim da je štetno da se odgovara na takav način… Koga briga za sve te laži, a neću da pričam na dnevnom nivou kada je riječ o uvredama. Kažete sa druge strane su plaćenici, pa super, ja sam taj koji se vas ne plaši.

Srbija koja radi i gradi je mnogo vrednija od Srbije katančenja, Srbije propadanja. Hoćete da me natjerate da mislim kao vi… Našli neku ženu koja kaže da je bila plaćena za to. Tako je i sa Vulinom, ali sutra ću detaljno govoriti o tome. Ali koliko vidim, kokain nije pronađen kod Vulina u kabinetu, već u Bijeloj kući. Smatram da je strašno važno da se provede istraga jer je to opći član koji koriste da nešto napišu - rekao je Vučić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.