open-navfaktor-logo
search
Kod otoka Lokrum
Velika potraga kod Dubrovnika: Nakon prevrtanja kajaka, spašeno devet osoba, traga se za još dvije
U toku je akcija spašavanja kajakaša nakon prevrtanja kajaka s vanjske strane otoka Lokruma, saznaje se u Dubrovačko-neretvanskoj policiji koja je potvrdila da je dosad spašeno osam osoba. 
25.09.2023. u 19:57
get url
text

- Policija je uključena u akciju traganja i spašavanja na moru nakon što smo danas u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu o prevrnuću kajaka s vanjske strane Lokruma - rekla je glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Andrijana Biskup.

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja.

Policija je, dodala je Biskup, također s lokrumskim rendžerima pretražila cijeli otok Lokrum i tamo više niko nije pronađen.

- Ono što možemo potvrditi je da je uspješno spašeno osam osoba i da će policija nastaviti s potragom dokle god nam vremsnek prilike to budu dozvoljavale - rekla je glasnogovornica.

Index javlja da je u međuvremenu pronađena još jedna osoba, te se nastavlja potraga za još dvije.

Po pisanju Dubrovačko vjesnika među spašenim izletnicima je jedno dijete. Policija je zaprimila dojavu oko 15.20 sati od građana koji tvrde da su uočili nekoliko prevrnutih kajaka, s vanjske strane otoka, na otvorenom moru.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.