open-navfaktor-logo
search
Italijanske vlasti
Velika policijska potraga za opasnim kriminalcem: Alfredo Lindley ima veze sa Sarajevom, Beogradom, Zagrebom...
Potraga za muškarcem optuženim za neke od najvećih provala u u engleskoj pravnoj historiji je u toku. Vjeruje se da se skriva u Beogradu. 
04.11.2021. u 10:46
get url
text

Alfredo Lindley osumnjičen je za provale u luksuzne kuće tri poznate ličnosti u decembru 2019. - uključujući i provalu u kuću nasljednice F1 Tamare Ecclestone.

Italijanske vlasti također optužuju Lindleya za provalu u kući Patricka Vieire, sada menadžera Crystal Palace, 2009. godine.

Ovaj 40-godišnji državljanin Perua ima krivični dosije u Italiji za prevare i provale pod višestrukim identitetima još od 1995. godine, prema sudskim dokumentima do kojih je došao BBC.

Informacija pokazuje da je Lindley u protekloj deceniji koristio najmanje 19 identiteta - uključujući Daniela Vukovića, Ljubomira Romanova i Ljubomira Radosavljevića.

Dokumenti otkrivaju da ovi identiteti imaju veze sa raznim evropskim gradovima, uključujući Beograd, Sarajevo, Milano i Zagreb.

Pod imenom Ljubomir Romanov, Lindley se pojavio pred sudom u Beogradu 27. avgusta suočen sa izručenjem Velikoj Britaniji.

Slučaj je pokrenulo Odjeljenje za organizovani kriminal Republike Srbije. Međutim, tamošnje vlasti su odbile ekstradiciju i vjeruje se da je Lindley još uvijek u Beogradu. Naveden je kao suvlasnik građevinske firme u centru grada. Prema njegovoj legitimaciji koju je izdala Vlada Srbije, njegova kućna adresa je u Obrenovacu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.