open-navfaktor-logo
search
Djevojčica još nije nađena
Uključio se i Interpol: Za nestalom Dankom (2) raspisana žuta potjernica
Kako piše na stranici Interpola, djevojčica od karakterističnih obilježja ima viseću bradavicu na lijevom uhu, kao i mladež nepravilnog oblika na lijevoj nadlaktici, blago tamne boje
AUTOR: Autor: Faktor
31.03.2024. u 18:18
get url
text
Izvor: Interpol
Izvor: Interpol
Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2). Za nestalom djevojčicom iz Bora na snazi je žuta potjernica, a ona predstavlja međunarodnu objavu za pronalaženje nestalih.
Kako piše na stranici Interpola, djevojčica od karakterističnih obilježja ima viseću bradavicu na lijevom uhu, kao i mladež nepravilnog oblika na lijevoj nadlaktici, blago tamne boje.
U nedjelju je objavljen snimak nastao u Beču na kojem se vidi djevojčica sličnog uzrasta i izgleda kao nestala Danka Ilić (2). Snimak je napravio državljanin Srbije koji živi i radi u Beču. Srbijanska policija je u noći između subote i nedjelje oko tri sata ujutru dobila mail iz Beča, u kojem ovaj muškarac navodi da je vidio djevojčicu koja liči na Danku.
- Oko 20 sati izašao sam s metro stanice i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo snimati. Sve se događalo na jednoj stanici tramvaja. S djetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopće nije odazivala - napisao je u mailu muškarac iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak, piše Blic.
U cijeli slučaj uključila se i austrijska policija.
Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.