open-navfaktor-logo
search
Na infektivnoj klinici
U zagrebačkoj bolnici preminula beba koja je bila zaražena enterovirusom
Preminulo je novorođenče koje je nakon zaraze enterovirusom sredinom juna iz bjelovarske bolnice prebačeno na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.
08.07.2023. u 16:48
get url
text

- Riječ je o djetetu koje je od prvog dana zaraze bilo u izuzetno teškom stanju, ljekari su se borili za njegov život, a iako je na trenutke bilo naznaka da bi se stanje moglo popraviti, dogodilo se najgore - rekla je direktorica Opće bolnice Dr. Anđelko Višić, Sanela Grbaš Bratković.

Dodala je da je situacija u toj bolnici sada pod kontrolom, eliminiran je virus zbog kojeg je prije nekoliko sedmica oboljelo više novorođenčadi.

- Testiranja se provode redovno, no novozaraženih nema, a već nekoliko dana u bolnici nema niti hospitaliziranih zbog enterovirusa - dodala je.

Podsjećamo, krajem juna u bjelovarskoj bolnici je sedam beba zaraženo enterovirusom. Dvije bebe su prebačene u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, pri čemu je beba koja je preminula bila u teškom stanju.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije Vedran Trupac je za Index.hr rekao kako vjeruju da je enterovirus unijela majka jednog djeteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.