open-navfaktor-logo
search
Utvrđuje se uzrok smrti
U francuskim Alpama pronađene kosti dvogodišnjeg Emila koji je nestao u julu prošle godine
Velika potraga na terenu u julu uključivala je desetke policajaca i vojnika, pse tragače, helikopter i dronove, ali nisu uspijevali pronaći dječaka
AUTOR: Autor: Faktor
31.03.2024. u 17:34
get url
text
Emile Soleil
Emile Soleil
Francuski istražitelji pronašli su kosti dječaka koji je nestao prošlog ljeta u selu u francuskim Alpama, prenosi Le Monde.
Dvogodišnji Emile Soleil nestao je 8. jula prošle godine dok je boravio kod bake i djeda. Dvoje komšija ga je zadnji put vidjelo kasno popodne kako sam šeta ulicom u Le Vernetu, na nadmorskoj visini od 1.200 metara u francuskim Alpama.
- Jučer je policija obaviještena o pronalasku kostiju u blizini zaseoka Le Vernet - rekao je tužilac Jean-Luc Blachon.
Navodno ih je uočio jedan planinar. Genetskim testovima danas je zaključeno da su to kosti Emilea. Tužilac nije naveo uzrok smrti, ali je rekao da forenzički istražitelji nastavljaju s analizom kostiju. Policija će u saradnji s forenzičarima nastojati otkriti uzrok smrti.
Velika potraga na terenu u julu uključivala je desetke policajaca i vojnika, pse tragače, helikopter i dronove, ali nisu uspijevali pronaći dječaka, visokog samo 89 centimetara. Tužilac je nakon nekoliko dana rekao da je malo vjerovatno da bi tako malo dijete preživjelo na ljetnoj vrućini.
Prvobitna istraga nestale osobe ubrzo je prerasla u kriminalističko istraživanje moguće otmice. Mogućnosti nezgode ili pada također su ostale otvorene.
Emileovi roditelji bili su odsutni na dan nestanka dječaka, a istraga se dijelom fokusirala na dječakovog djeda. Emileov djed ispitivan je i 1990-ih zbog navodnog nasilja i seksualnog uznemiravanja u jednoj katoličkoj školi.
Međutim, istraga u tom smjeru nije otišla predaleko.
Na policiji i forenzičarima je da sada otkriju tačan uzrok nesreće, a potom i mogućeg krivca ako se utvrdi da je riječ o nasilnoj smrti.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.