open-navfaktor-logo
search
Podignuta optužnica
Trostruko ubistvo u Splitu: Filipu Zavadlavu prijeti 50 godina zatvora
Filip Zavadlav optužen je za trostruko teško ubojstvo, nedozvoljeno držanje oružja i opće opasnu radnju. Tužitelj Žarko Štrbac optužnicu je poslao na sud, i to vrlo kratkom roku nakon što je prošle sedmice video linkom sa zatvorskom bolnicom u Zagrebu održano prvo ispitivanje na kojem Zavadlav zapravo ništa nije ni rekao.
25.05.2020. u 17:23
get url
text

Tužitelj Štrbac smatra da je Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića smaknuo iz bezobzirne osvete prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorizirale njega i brata. Iz kalašnjikova je u svega par minuta u centru Splita 11. januara ispalio 36 metaka, javlja dalmatinskiportal.hr.

U optužnici se navodi kako je Zavadlav prema prethodno donesenoj odluci i planu nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva i tako naoružan došao na predio Šperuna u Velom Varošu.

Kada su se na motoru "yamaha" pojavili Boban i Torlak, obojica iz narkomanskog kruga koji su prodavali drogu njegovom bratu i od njih iznuđivali novac, Zavadlav je prema njima ispalio veliki broj rafalnih i pojedinačnih hitaca, stoji u optužnici. Boban je preminuo na mjestu događaja, dok je Torlak prebačen u bolnicu, ali je ubrzo podlegao ozljedama.

Zavadlav se potom uputio u smjeru Kamenite ulice te došao ispred kuće obitelji Malvasija, koja je poznata kao mjesto gdje se prodaju narkotici, navodi Štrbac. Nikoga nije zatekao pa se spustio u Radmilovićevu ulicu te zapucao na Ožić Paića, koji je naišao na motoru "suzuki burgman".

Zavadlav je nedavno prebačen iz Zagreba u zatvor u Gospić. Utvrđeno je da je prilikom pucanja po Varošu bio bitno smanjeno uračunljiv. Prijeti mu najstroža zatvorska kazna od 50 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.