open-navfaktor-logo
search
Skoplje
Tri osobe privedene za ubistvo djevojčice, otac ubicama javio kad će Vanja G. napustiti kuću
Osnovni krivični sud Skoplje odredio je 48-satno zadržavanje za tri osobe osumnjičene za ubistvo 14-godišnje Vanje Gjorchevske, potvrdio je sud.
04.12.2023. u 13:55
get url
text

Njen je nestanak prijavila majka 27. novembra u 8.35 sati, a njeno tijelo pronađeno je jučer kod Velesa. Makedonska policija navodi da je ubijena istoga dana kada je i nestala.

Osim toga, u blizini Vanjinog tijela pronađena je još jedna ubijena osoba, stara 70 godina.

U oba slučaja osumnjičeno je pet osoba, sve makedonske nacionalnosti, a provedenim istražnim radnjama utvrđeno je da je motiv ubistva "koristoljublje".

 VEZANI TEKST - Novi detalji otmice i ubistva: Jesu li frizera i djevojčicu ubili isti ljudi, uhapšen i otac Vanje G.

Otac otete i ubijene 14-godišnjakinje ubicama je podijelio informacije o tome kada će i kako Vanja napustiti kuću, kako bi organizirana petočlana grupa od majke iznudila novac, izvijestio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, piše novinska agencija Makfax.

Djevojčica je oteta vozilom nestalog, pa kasnije ubijenog Velešanina, koji je imao nerazjašnjenu vezu s jednim od peterice osumnjičenih.

Glavni organizator otmice, prema do sada utvrđenim dokazima, iz pištolja je ubio djevojčicu uplašen dokazima koje bi policija mogla pronaći u već započetoj istrazi, rekao je ministar.

Kako se dodaje, počinitelj je pobjegao iz zemlje, a za njim će biti raspisana međunarodna potjernica.

Učenici i nastavnici škole koju je djevojčica pohađala danas se upisuju u knjigu žalosti, a Uprava škole u saradnji s nekoliko psihologa u punoj je pripravnosti s ciljem pružanja podrške učenicima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.