open-navfaktor-logo
search
Trojica uspjela isplivati
Tragičan kraj potrage: Ronioci našli tijelo mladića s prevrnute brodice kod Paškog mosta
Kod Paškog mosta, kod otoka Paga u Hrvatskoj, tokom noći se prevrnula brodica s četiri osobe. Tri su uspjele isplivati, a nakon višesatne potrage, policijski ronioci su, prema nezvaničnim informacijama, našli tijelo četvrte, mladića rođenog 1993. godine.
09.12.2023. u 11:58
get url
text
Paški most
Paški most

Prema neslužbenim informacijama, tijelo je pronađeno nešto iza 11 sati, gotovo osam sati nakon prevrnuća brodice kod Paškog mosta, piše Index.

Kako doznaje ovaj portal, utvrđuje se identitet i tek kada bude službeno potvrđen, policija će se obratiti s novim informacijama.

Brodica se prevrnula rano jutros oko 3 sata. Na njoj su bila četiri prijatelja. Trojica su uspjela isplivati na lanternu u podnožju Paškog mosta, dok četvrtom nije bilo traga. Odmah su pozvali pomoć.

Zadarska policija je poziv upomoć dobila nešto nakon 3 sata te su se hitno zaputili na mjesto događaja. Policija je trojicu mladića izvukla na suho, utoplila ih jer su bili jako pothlađeni, dali su im svoje jakne i deke koje su imali sa sobom. Mladići su zatim prevezeni u bolnicu.

Odmah je krenula i potraga za njihovim prijateljem. Nažalost, nije pronađen živ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.