open-navfaktor-logo
search
Uznemirujući opisi
Svjetski mediji pišu o hrvatskoj majci iz pakla: Ubila je trogodišnjeg sina
Chiara Pašić ubila je trogodišnjeg sina kako bi mogla ići na odmor, piše Mirror. Slični naslovi su i na drugim britanskim medijima. The Sun uznemirujuće opisuje kako je majka monstrum ugušila sinčića jastukom.
03.03.2020. u 21:50
get url
text

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je kaznu dugotrajnog zatvora od 33 godine za Chiaru Pašić (35) zbog teškog ubistva trogodišnjeg djeteta. Sud je donio presudu u trećem stepeni kojom je odbio žalbu optuženice kao neosnovanu i potvrdio drugostepenu presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske, objavljeno je na web stranici Vrhovnog suda.

Time je postala pravosnažna presuda kojom su odbijene žalbe optuženice i maloljetnice i potvrđena prvostepena presuda i rješenje Županijskog suda u Puli. Chiara Pašić je osuđena zbog ubistva sinčića Denisa i u kaznu joj je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 24. maja 2017. pa nadalje. Maloljetnici je zbog krivičnog djela teškog ubistva izrečena odgojna mjera upućivanja u odgojni zavod najduže tri godine.

Punoljetna optuženica i maloljetnica su osuđene jer su zajedno jastukom ugušile trogodišnje dijete koje se otimalo i plakalo. Punoljetna optuženica je majka djeteta.

Dječakova majka i maloljetnica su mrtvo tijelo djeteta odnijele do obale mora i punoljetna optuženica ga je bacila u more. 23. maja 2017. predvečer u stanu u Akvilejskom prilazu zajedno i prema dogovoru s maloljetnicom počinila teško ubistvo. Maloljetnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Chiara pridržavala noge. 

Potom su ona i maloljetnica odnijele tijelo Denisa Pašica na područje bivše kasarne Katarina na Valelungi gdje je Chiara bacila tijelo dječaka u more, objavio je portal 24sata.hr

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.