open-navfaktor-logo
search
Incident u Hrvatskoj
Prve žrtve panike izazvane koronavirusom: U Rovinju huligani razbili vrata kineske prodavnice
Povrh oboljelih Hrvatska bilježi i prve žrtve panike izazvane koronavirusom u Rovinju.
07.03.2020. u 21:38
get url
text

U petak je neko razbio vrata jedine kineske prodavnice u Rovinju čiji vlasnici u gradu žive gotovo 20 godina pa su mještani tim više zgroženi ovim činom. U Rovinju tvrde nema nepotrebe za panikom oko virusa kao ni tolerancije prema ovakvom nerazumnom incidentu.

- Mislim da Rovinjci misle sasvim drugačije, nema tu straha. Ljudi normalno komuniciraju, idu u grad na kafu. Možda manje idu na javna okupljanja, ali sve normalno funkcionira - kazao je Marijan Džojić.

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno 12 oboljelih osoba. Radi se o bliskom porodičnom kontaktu drugog bolesnika s koronavirusom u Varaždinu.

U Hrvatskoj potvrđeno je 12 oboljelih osoba od koronavirusa (COVID-19), od kojih su tri u Zagrebu, pet u Rijeci i četiri u Varaždinu. Ukupno je 317 testiranih uzoraka i u ovom trenutku ima još pet uzoraka na testiranju. Pod zdravstveni nadzor do današnjeg dana stavljeno je 4.154 osobe iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.