open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Preminula i treća osoba: Objavljeni detalji nesreće u kojoj su poginula dvojica bh. državljana
U riječkoj bolnici jutros je preminuo još jedan putnik iz "audija" koji je sinoć učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći na izlazu iz tunela Učka u pravcu Istre, neslužbeno saznaje Index.
06.12.2023. u 11:19
get url
text

Jedini preživjeli iz nesreće je vozač koji je teško povrijeđen. Na mjestu nesreće poginula su dvojica muškaraca, obojica državljana Bosne i Hercegovine.

Ranije danas policija se oglasila o sinoćnjoj teškoj nesreći na izlazu iz tunela Učka u smjeru Istre. Potvrdili su kako su poginula dvojica državljana Bosne i Hercegovine, 37-godišnjak i 27-godišnjak.

Vozač, 25-godišnji državljanin Srbije, i još jedan putnik iz smrskanog "audija" prevezeni su u riječku bolnicu, ali putnik kojem su se liječnici borili za život jutros je preminuo.

Kolikom silinom se auto zabilo u betonski otok, dovoljno govore i fotografije koje prikazuju ono što je ostalo od automobila.

Iz policije je saopćeno sljedeće: 

- Dvije su osobe poginule, a dvije su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka.

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane.

Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u saobraćajnu signalizaciju, a potom i na dio otoka naplatne stanice.

Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog tužioca prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško povrijeđeni te su zadržani na liječenju.

Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada će to biti moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja - naveli su iz PU istarske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.