open-navfaktor-logo
search
Uhapšen jučer
Predsjednika Općine Budva terete za šverc kokaina
Predsjednika Općine Budva Mila Božovića sumnjiče da je organizovao kriminalnu grupu odgovornu za najmanje tri transporta kokaina, zbog čega je jučer uhapšen u porodičnoj kući u metropoli turizma, saznaju podgoričke "Vijesti".
14.04.2023. u 09:01
get url
text

Njemu je sinoć određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) lišili su ga slobode po nalogu SDT-a, u akciji koju je podržala i pomogla Agencija Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona - EUROPOL.

VEZANI TEKST - Akcija Specijalnog tužilaštva i EUROPOL-a: Uhapšen proruski gradonačelnik Budve Milo Božović?

Policijski inspektori oko šest sati ušli su u njegovu kuću u centru Budve, pretresli je, a potom s Božovićem otišli i u njegov kabinet u zgradu Općine... Oko 11.30 sati, krenuli su ka Podgorici, nakon čega je priveden u zgradu "Limenka", sjedište SPO-a...

- Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode predsjednika Općine Budva M. B. jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopćio je jučer specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Božović je donedavno bio zastupnik i član Odbora za sigurnost i odbranu i imao je dozvolu za pristup tajnim podacima, pišu Vijesti.

Jedan od Božovićevih pravnih zastupnika, advokat Miroje Jovanović, rekao je jučer da nije dobio odobrenje da vidi svog klijenta u prostorijama policijskog specijalnog tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.