open-navfaktor-logo
search
Odluka suda
Potvrđena optužnica protiv oca i majke dječaka koji je počinio masakr u Beogradu
Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv oca i majke dječaka koji je počinio masakr u maju ove godine u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".
15.11.2023. u 14:55
get url
text

VEZANI TEKST - Dječak iz Beograda mjesec unaprijed planirao masakr u školi, imao je spisak djece za likvidaciju i nacrte škole

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je danas rješenjem optužnicu protiv Vladimira K. i Miljane K., oca i majke dečaka K.K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole, navodi RTS.

Pored oca i majke optuženi su i vlasnik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktor u tom klubu N. M. Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja, istaknuto je u saopćenju tog suda.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je 10. oktobra optužnicu protiv Vladimira K. Tužilaštvo je za njega tražilo 12 godina zatvora, a za majku djeteta dvij i po godine. Optužnica i protiv predsjednika i radnika streljane zbog lažnog svedočenja – za njih se traže po tri godine zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.