open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Porodilište u Zagrebu: Šest novorođenih beba zaraženo opasnim virusom
Na odjelu neonatologije Kliničke bolnice "Sveti Duh" u Zagrebu u Hrvatskoj najmanje šestero novorođenčadi zaraženo je enterovirusnim meningitisom.
20.06.2023. u 11:31
get url
text

Bebe su se, prema neslužbenim informacijama, razboljele 11. i 12. juna.

Iz bolnice su za index.hr kazali kako su tek jučer uočili te dobili informacije da nekoliko djece rođene u toj bolnici ima simptome enterovirusnog meningitisa.

- Odmah po uočenome poduzete su sve potrebne aktivnosti te obaviještena Služba za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", koja je donijela mjere koje se već provode, uključujući i zabranu posjeta na odjelima. Enterovirus je izoliran kod šestero novorođenčadi, rođenih između 8. i 12. juna ove godine. Situacija se redovno prati, koordinacija svih sudionika je svakodnevna, a danas su u bolnici sanitarni inspektori Državnog inspektorata - kazali su iz menadžmenta bolnice "Sveti Duh" gdje su od jučer zabranjene posjete.

Iz Ministarstva zdravstva Hrvatske naveli su da ih "Sveti Duh" nije obavijestio o situaciji mogućeg ugrožavanja virusom u porodilištu te su tražili hitno očitovanje od bolnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.