open-navfaktor-logo
search
Želi biti premijer
Plenković o kandidaturi Milanovića: Jeste vidjeli vi to, to je taj cirkus koji se nastavlja...
Nije li ovo samo pokušaj da se Hrvatska izvuče iz Evropske unije, NATO-a? Je li to pokušaj da se Hrvatsku odvuče u naručje Rusije? Mi to nećemo dopustiti, rekao je Plenković
Faktor/Jutarnji.hr
15.03.2024. u 19:03
get url
text
Zoran Milanović i Andrej Plenković
Zoran Milanović i Andrej Plenković
FOTO: ZVONIMIR BARISIN/PIXSELL
Premijer Hrvatske Andrej Plenković sa stranačkog skupa u Osijeku komentirao je iznenadnu najavu predsjednika te susjedne nam zemlje, Zorana Milanovića, da će se na izborima u aprilu kandidirati na mjesto premijera.
- Ići ću odmah u sridu, in medias res. Danas smo čuli da će izbori biti 17. aprila, u srijedu. To je inače svjetski dan cirkusa, to je isto bitno znati - naveo je Plenković te dodao:
- Dok smo se danas vozili prema Osijeku, čuli smo da je, evo, Milanović odlučio ići na izbore s SDP-om. Jeste vidjeli vi to? To je taj cirkus koji se nastavlja. Ja, međutim, mislim da je ovo sjajno, konačno su maske pale. Imali smo do danas skrivenog lidera opozicije, a sad imamo malog kalkulantskog predsjednika, ali mi ćemo mu svi pokazati da će izgubiti i on i SDP treći put - kazao je Plenković, piše Jutarnji.hr.
Dodao je da "plitički gledano, postoje samo tri jasne poruke - opozicija je slaba, SDP je nikad slabiji, znaju da nemaju šanse u srazu s HDZ-om".
- Druga poruka je očito DORH, strah, ovako paničan potez radi samo neko ko je u velikom strahu. Njemu na odgovornost, a nama dodatna motivacija za pobjedu. I treća poruka - eto, baš u vremenu kad se u Rusiji održavaju izbori... Nije li ovo samo pokušaj da se Hrvatska izvuče iz Evropske unije, NATO-a? Je li to pokušaj da se Hrvatsku odvuče u naručje Rusije? Mi to nećemo dopustiti - rekao je Plenković.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.