open-navfaktor-logo
search
Napadi Izraela ne prestaju
Abbas imenovao predsjednika Investicionog fonda Mohammeda Mustafu za novog premijera Palestine
Mustafa, koji je imenovan za premijera Palestine, imao je različite pozicije u Svjetskoj banci i institucijama pod palestinskom administracijom, posebno Palestinskom investicionom fondu
Anadolija
14.03.2024. u 21:37
get url
text
Mahmoud Abbas i Mohammed Mustafa
Mahmoud Abbas i Mohammed Mustafa
FOTO: Anadolija
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas imenovao je bivšeg zamjenika premijera i predsjednika Palestinskog investicijskog fonda Mohammeda Mustafu za novog premijera, javlja Anadolija.
Prema odluci predsjednika, Abbas je zadužio predsjednika Palestinskog investicionog fonda Mustafu da formira novu vladu.
Mustafa, koji je imenovan za premijera Palestine, imao je različite pozicije u Svjetskoj banci i institucijama pod palestinskom administracijom, posebno Palestinskom investicionom fondu.
Palestinski predsjednik Abbas prihvatio je ostavku vlade premijera Mohammeda Shtiyyea 26. februara.
Ishtiyye, koji je najavio da je podnio ostavku predsjedniku Abbasu na sedmičnom sastanku vlade održanom u Ramallahu na okupiranoj Zapadnoj obali, rekao je:
- Odluka je donesena u sjeni neviđenih nasilnih napada s kojima se suočava palestinska stvar i naš politički režim, kao i genocidnih zločina poput prisilnog gladovanja i prisilne migracije nad našim narodom u Gazi.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.