open-navfaktor-logo
search
Oglasio se i premijer
Plenković: Ne znamo da li je letjelica bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske
U Zagreb je sinoć pala letjelica, zbog čega je jutros premijer Hrvatske Andrej Plenković razgovarao s predsjednikom Zoranom Milanovićem, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kao i svim nadležnim članovima Vlade, gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem i ambasadorom Hrvatske pri NATO-u.
11.03.2022. u 11:04
get url
text

VEZANI TEKST - Letjelica u Zagreb stigla preko Mađarske, brzinom od 700 kilometara na sat

- Prema onome što sada imamo kao informaciju, riječ je o letjelici ruske proizvodnje. Ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. Zna se da je došla u Hrvatsku iz pravca Mađarske, a u Mađarsku iz pravca Rumunije. Znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu.

Dobro je što nema povrijeđenih i što je pala na dio koji nije niti kuća niti zgrada. Nadležne službe vrše istragu. Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni informacije o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba. U svakom slučaju svi će maskimalno uložiti napore da se utvrde razlozi dolaska i rušenja ove letjelice u Zagrebu - rekao je on. 

Građane Zagreba sinoć oko 23 sata uznemirila je snažna eksplozija. Policija i vatrogasci su odmah ogradili područje oko velike rupe u asfaltu. Jarunska cesta i parking prepuni su krhotina i komada asfalta, a ima i oštećenih automobila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.