open-navfaktor-logo
search
Najavljuje prijave
Oglasio se vlasnik plaže koji je otjerao djevojku u burkiniju, tvrdi da je snimak "isječen"
Baranin Dragan Đurović kazao je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv osobe koja je, kako kaže, "montirala i objavila na društenim mrežama video na kojem je snimljena njegova rasprava sa porodicom maloljetne I. A. koja se u burkiniju kupala u bazenu na kupalištu "Rocky Beach" u Baru.
08.08.2023. u 09:51
get url
text

VEZANI TEKST - Otjerao djevojku s plaže u Baru zbog burkinija, reagirao i reis Fejzić: Postalo je legalno mrziti muslimane

Snimak je podigao veliku buru na društvenim mrežama, jer je procijenjeno da Đurović namjerno ne dozvoljava kupanje u burkiniju.

Državne tužiteljice u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocijenile su da u radnjama vlasnika privatne plaže u Baru, nema elemenata bića bilo kojeg krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, saopćeno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

Đurović je za Primorski portal kazao da je iskidana njegova rečenica sa ciljem zloupotrebe.

- Na bazenu Rocky Beach na Utjehi nije dozvoljeno kupanje u odeći i to je istaknuto na tabli koja se nalazi ispred kupališta - kazao je

Đurović i dodao da mogu u burki, hidžabu da se kupaju u moru kao što se i kupaju, ali ne i u bazenu.

- Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podnijeti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno iskidan i takav objavljen na društvenim mrežama. Ko živi u Baru zna ko je Medo Đurović. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane. U mojoj firmi 80 posto zaposlenih su muslimani. Decenijama većina mojih gostiju su muslimani. Sarađujem sa muslimanima duže od 20 godina i nikada ni jedan ekces nismo imali. Među mojim gostima kojima je smetalo da se djevojka kupa u burki bilo je muslimana. Pravila su za sve ista. Nije dozvoljeno odjevenim osobama kupanje u bazenu iz higijenskih razloga - kazao je za Primorski portal Đurović.

On kaže da su na toj plaži svi dobronamjerni gosti, dobro došli te da nikoga ne pita ni kako se zove, ni koje je vjere i nacije.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama čuje se rasprava koja je nastala na privatnoj plaži koja je u njegovom vlasništvu.

- Trista gostiju se buni protiv toga. Ja treba vama da se prilagođavam? Imate 1.000 drugih plaža, idite tamo, ovdje ne možete. Kraj priče - čuje se na snimku kako vlasnik tjera porodicu muslimanske vjeroispovesti.

- Mi ćemo da idemo, ali hoću da znam razlog - insistirala je žena.

Iz policije kažu da je sinoć oko 20.45 sati u službene prostorije došao S.A. (45) koji je prijavio da je njegovu kćerku vrijeđao vlasnik restorana "Rocky Beach", u barskom mjestu Utjeha, Dragan Đ. i da mu, kako navode u policiji, nije bilo dozvoljeno da uđe na plažu u kupaćem kostimu burkiniju zbog navodnih pravila plaže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.