open-navfaktor-logo
search
Snažna oluja
Nevrijeme: U Srbiji troje smrtno stradalo, u Hrvatskoj se traga za muškarcem koji je upao u more
Snažno nevrijeme jučer i sinoć je zahvatilo i dijelove Hrvatske i Srbije. Zabilježeni su smrtni slučajevi, te veće materijalne štete.
22.07.2023. u 13:03
get url
text
Novigrad, Hrvatska
Novigrad, Hrvatska

VEZANI TEKST - Nezapamćena oluja: Dijete u Novom Sadu poginulo ispred zgrade

Jedan muškarac stradao je tokom nevremena u Bačkoj Palanci u Srbiji kada je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju, izjavio je predsjednik Općine Bačka Palanka Branislav Šušnica.

Šušnica je za Tanjug naveo da je muškarac (66) uzeo kablove golom rukom, zbog čega je doživeo strujni udar i poginuo na licu mjesta.

Šušnica je apelovao na građane da ne diraju strujne kablove i da ne uklanjaju oborena stabla sami.

Zbog nevremena koje je u petak uvečer pogodilo Srbiju nastradali su i dječak u Novom Sadu, kao i jedna žena u Kovačici, piše N1.

Dijete staro 12 godina poginulo je sinoć ispred zgrade u nezapamćenoj oluji koja je pogodila Novi Sad. Sumnja se da je od posljedica strujnog udara ili groma.

Jedna žena poginula je u požaru u Kovačici, koji je izbio nakon što je grom udario u drvo, rečeno je u Policijskoj upravi Pančevo. Kako navode, grom je udario u drvo pored kuće i požar se prenio na kuću. Žena je pokušala ugasiti požar, ali se nagutala ugljen-monoksida. Ljekarske ekipe mogle su samo da konstatuju smrt žene, navodi Blic

Hrvatski mediji izvijestili su o sedam povrijeđenih tokom nevremena jučer, i to šest u kampu u Novigradu i jedna u Opatiji.

Istovremeno, za jednim italijanskim državljaninom još se traga na moru nakon što je u petak, petnaestak minuta prije nevremena, ispao iz broda prilikom ulaska u novigradski akvatorij. Nestanak je prijavila njegova supruga koja je uspjela s brodom ući u novigradsku luku, piše Index

Tokom najvećeg naleta vjetra jučer je srušeno na desetke velikih stabala, koja su na području kampa Aminess Sirena u Novigradu poklopila nekoliko desetaka kamp-prikolica, šatora i automobila uzrokujući veću materijalnu štetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.