open-navfaktor-logo
search
Slijedi krivična prijava
Nakon medijskih napada ugrožen mu i život: Grigoriju sada prijete i smrću
Srđan Krunić, nekadašnji pomoćnik sveštenika Vladimira Vukašinovića, a danas čitač u manastiru Vavedenje, uputio je preko društvene mreže Facebook prijetnje vladiki Grigoriju Duriću, poručujući mu da je "izdajnik i neprijatelj Crkve" i da će zbog toga biti likvidiran.
03.02.2021. u 17:23
get url
text

Napadi na vladiku diseldorfskog i cijele Njemačke ne jenjavaju od njegovog posljednjeg pojavljivanja u javnosti, te su tako, uz natpise državnih tabloida, osmišljeni i spotovi na kojima je Grigorije predstavljen kao čovjek koji je želio da sahrani živog patrijarha Pavla, uz optužbe da dijeli vjerni narod na dobar i loš, ne vjeruje u demokratiju, podržava izvjesne političke opcije i njihov je kandidat za predsjednika države.

Međutim, pomoćnik u manastiru Vavedenje (Beogradsko-karlovačka arhiepiskopija) je otišao korak dalje, navodeći da treba iskoristiti "Vučićeve legalne vlastodržačke interese" kako bi se "raskrvarili neprijatelji Crkve".

- Treba samo da ga što više iskoristimo da raskrvarimo neprijatelje Crkve i likvidiramo izdajnike u našim redovima – prvo kurvara i kriminalca, njemačkog vladiku Grigorija Durića - napisao je on, između ostalog, na Facebooku. 

Reagirajući na najnovije prijetnje upućene njegovom klijentu, pravni zastupnik vladike Grigorija, Vladimir Gajić, za Nova.rs poručuje da će krivična prijava, koju planira da u toku dana dostavi tužiocu za visokotehnološki kriminal Branku Stamenkoviću, obuhvatiti i Krunićevu poruku.

- Ovo su izjave u kojima on otvoreno prijeti vladiki Grigoriju i nema nikakve sumnje da je neophodno da tužilaštvo protiv Krunića preuzme odgovarajuće mjere - rekao je on, napominjući da prijetnje, iako su veoma opasne, ne mogu da utječu na stavove vladike.

- Grigorije je jaka ličnost, stoga oni nemaju šanse da ga uplaše ili da poremete njegova uvjerenja i vjeru. Čini se da sa kampanja protiv njega pojačava kako se približava datum izbora novog patrijarha - istakao je Gajić, objavila je Nova.rs. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.