open-navfaktor-logo
search
Izvještava Pink
Nadrealisti na srbijanski način: Vojska Srbije igra "Hrkljuš"
"Hrkljuš", izmišljena sportska igra iz čuvene Top liste nadrealista, mogla se vidjeti u izvještaju tokom jednog od dnevnika na srbijanskoj TV Pink. Tačnije, korisnike društvenih mreža je prizor iza leđa Pinkovog reportera podsjetio na Nadrealiste. 
13.08.2023. u 09:25
get url
text

- Tokom profesionalne karijere pripadnici Vojske Srbije prolaze kroz različite vrste obuke kako bi u realnim okolnostima odgovorili na najsloženije zadatke i izazove koji se postavljaju ispred njih - izvještava reporter Pinka iz baze "Kobri", dok se oko njega veća grupa vojnika međusobno tuče otvorenim šakama. 

Odred vojne policije za specijalne namjene "Kobre" je jedinica neposredno potčinjena načelniku Generalštaba Vojske Srbije namijenjena za sigurnosnu zaštitu određenih lica i objekata od posebne važnosti, navodi se na zvaničnoj internet stranici Vojske Srbije. 

"Kobre", dakle, nisu nikakavo amatersko pozorište koje priređuje komedije, ali kada o njima izvještava Pink u saradnji sa Vojskom Srbije i inscenira vježbu, kako bi gledateljima dočarali obuku, onda to izgleda baš poput scene iz Nadrealista, na šta je Pinkov izvještaj podsjetio brojne korisnike Twittera. 

Evo videa i komentara: 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.