open-navfaktor-logo
search
Priveden je
Mladić u Puli pokušao pregaziti policajca
Dvadesetosmogodišnjak u Puli se oglušio na svjetlosnu i zvučnu signalizaciju policije da stane, pa pokušao pregaziti policajca.
12.01.2024. u 19:14
get url
text

Policijski službenici Stanice saobraćajne policije Pula-Pola jučer oko 15 sati pokušali su zaustaviti automobil pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak.

Vozač se oglušio na svjetlosnu i zvučnu signalizaciju policije i krenuo je bježati sve do jednog parkirališta. U trenutku kada mu je policijski službenik prišao u namjeri da utvrdi njegov identitet, muškarac je, kako bi ga spriječio da izvrši službenu radnju, automobilom krenuo prema policajcu koji je, kako bi izbjegao da ga vozilo udari, skočio u stranu, saopćila je policija.

Muškarac je potom nastavio neko vrijeme da bježi vozilom, a onda i pješice. U policiji ističu da je on i dalje odbijao da se povinuje upozorenjima policije. Konačno, uz upotrebu sredstava prinude, doveden je u prostorije policijske stanice.

Muškarac je kod sebe imao nož, a pored prekršajne prijave iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima, protiv njega se podnosi optužni prijedlog za prekršaj iz Zakona o nabavljanju i posjedovanju oružja građana. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će danas, uz kaznenu prijavu, biti priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, kažu u policiji, prenosi Index.hr

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.