open-navfaktor-logo
search
Uhapšen je
Mladić iz Novog Sada ukrao očev službeni pištolj i prijetio bivšoj djevojci
Brzom i efikasnom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i PU Novi Sad, uhapsili su D. Ž. (2003), koji se tereti da je danas iz jednog stana u centru Novog Sada naoružan upućivao prijetnje bivšoj djevojci da će ubiti nju, pa sebe.
13.08.2023. u 18:36
get url
text

On je, kako se sumnja, prvo od oca koji je policijski službenik iz porodične kuće ukrao službeni pištolj sa mecima, opasač i lisice, što je otac odmah i prijavio. Osumnjičeni je potom otišao u iznajmljeni stan odakle je prijetio smrću dvadesetjednogodišnjoj djevojci, a također i da će pucati na policiju ukoliko pokušaju da ga uhapse.

Odmah po prijavi, pripadnici MUP-a su djevojku kojoj je prijetio i njenu porodicu sklonili na sigurno mjesto. Efikasnom akcijom policijskih službenika D. Ž. je brzo lociran, razoružan i uhapšen, a u ovoj akciji povrijeđenih nije bilo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krađa i ugrožavanje sigurnosti, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, prenosi Nova.rs.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.