open-navfaktor-logo
search
Momirovićev govor
Ministar mu se dodvoravao: Kad ni Vučić nije mogao da sluša, pravio grimase, grizao usne...
Da ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije u stanju da uživo sluša izljeve dodvoravanja Tomislava Momirovića, svjedoče i izrazi lica i grimase koje je pravio tokom govora ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, prilikom otvaranja dijela obilaznice oko Beograda.
01.05.2021. u 18:52
get url
text

Otkako je voljom svemoćnog Vučića postao ministar, Momirović ne prestaje da obasipa svog patrona ljubavlju i divljenjem. Toliko da je sve to čak i Vučiću postalo degutantno i neprijatno.

- I, gospodine predsjedniče, kao da okolnosti nisu bile takve da morate da vodite ovu zemlju i narod i kroz najteže poplave u savremeno doba. Kao da nije bilo dovoljno komplikovano da izgradimo, tj. prvo da sprovedete fiskalnu konsolidaciju, koja nam je omogućila da izgradimo sve ove projekte ili da pokrenemo ove projekte koje sam maloprije naveo. Kao da sudbina nije bila dovoljno izazovna da vas stavi na čelo ove države u toku najgore epidemije u savremenoj historiji, u kojoj mi imamo svu medicinsku opremu, a naročito vakcine, u najvećem broju u Evropi, što je, vjerovatno, jedan historijski kuriozitet - započeo je Momirović, dok je Vučić u društvu kineske ambasadorice Chen Bo, pravio bijesne grimase, migoljio se, grizao usne...

No, Momirović se nije zaustavljao. Pogledajte kako je to izgledalo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.