open-navfaktor-logo
search
Slučaj u Srbiji
Lažni presretač zaustavljao i "kontrolirao" vozila, dvije osobe uhapšene
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je da su pripadnici Policijske uprave u Čačku uhapsili U. M. (1997) i N. M. (1988) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela lažno predstavljanje i ugrožavanje sigurnosti.
10.04.2023. u 14:39
get url
text

Policija je u subotu oko 18.15 sati, u mjestu Nevade kod Gornjeg Milanovca, zaustavila automobil marke BMW na kojem su se nalazili uključeni blinkeri, a navedenim vozilom upravljao je U. M., dok se N. M. nalazio na mjestu suvozača.

Kako se sumnja, oni su neposredno prije nego što ih je zaustavila policija, presreli i "izvršili kontrolu" putničkog vozila marke "peugeot" kojim je upravljao 26-godišnji vozač.

Policijski službenici su privremeno oduzeli vozilo BMW, dok su alkotestiranjem U. M. utvrdili da je imao 1,01 promil alkohola u organizmu.

Osumnjičenima U. M. i N. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu.

Postoje indicije da su osumnjičeni u prethodnom periodu na isti način oštetili više srbijanskih i stranih državljana, zbog čega MUP apeluje na građane da, ukoliko su bili njihove žrtve, slučaj prijave na broj 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.