open-navfaktor-logo
search
MUP Srbije
Kod Beograda: Pogledajte akciju hapšenja Prijedorčanina koji je "pao" s četiri kilograma heroina
Srbijanska policija uhapsila je državljanina Bosne i Hercegovine nakon što su u automobilu kojeg je vozio pronašli oko četiri kilograma heroina. 
15.10.2022. u 11:33
get url
text

Herioin je zaplijenjen, a sve se desilo na naplatnoj rampi Vrčin na autocesti kod Beograda.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Upravom carina, zaplijenili su oko četiri kilograma heroina i uhapsili državlјanina Bosne i Hercegovine inicijala D. J. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga - saopćeno je jutros iz MUP-a Srbije.

Navodi se da su policijski službenici na naplatnoj stanici Vrčin zaustavili automobil marke "mercedes", kojim je upravlјao osumnjičeni, a pregledom vozila, u konstrukcionim šuplјinama pronašli su drogu.

- D. J. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu - dodaje se u saopćenju srbijanske policije. 

ATV objavila je da se radi o Drašku Jovičiću iz Prijedora. On je od ranije poznat policiji i već dugo je pod policijskom opservacijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.