open-navfaktor-logo
search
Jedan od lidera DF-a
Kako je prešao granicu iz Srbije u BiH: Mandiću pozlilo, prebacuju ga Dodikovim helikopterom u Beograd
Jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore Andrija Mandić zbog nesnosnih bolova primljen je jutros u Hitnu službu bolnice u Trebinju. 
12.06.2020. u 14:48
get url
text

VEZANI TEKST- Spriječen da uđe u Crnu Goru: Granična policija BiH nije evidentirala Andriju Mandića pri ulasku iz Srbije!?

Kako javljaju srbijanski mediji, Mandić "već dugo vremena ima problema sa žučnom kesom, a stanje mu se jutros naglo pogoršalo".

Prema informacijama iz Trebinja, on je odbio hospitalizaciju u tamošnjoj bolnici, i na njegovo insistiranje, bit će prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu, gdje će mu odmah po dolasku biti obavljena operacija.

Mandić će iz Trebinja za Beograd biti prebačen helikopterom koji mu je osigurao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kod kojeg je "prethodno i bio u posjeti". 

Srbijanski mediji pod kontrolom režima Aleksandra Vučića navode kako se "vjeruje da je do naglog pogoršanja Mandićevog zdravstvenog stanja došlo zbog svakodnevnog mrcvarenja i progona kojem je izložen od strane crnogorskog režima", objavio je Informer. 

No, preskočili su bitan detalj. A to je da je Mandić koji je sa svojim bratićem Danilom Mandićem bio u Srbiji, sinoć spriječen da uđe iz Bosne i Hercegovine u Crnu Goru jer su crnogorski graničari provjerom sa kolegama u našoj državi ustanovili da Andrija Mandić uopće nije evidentiran da je iz Srbije ušao u BiH.

On je pokušao prevariti crnogorske graničare jer bi da su mu dozvolili ulazak u Crnu Goru s obzirom na to da dolazi iz BiH (a ne Srbije) izbjegao obavezni karantin koji je na snazi u ovoj državi. 

Faktor je pokušao dobiti odgovor iz Granične policije BiH, kako je Mandić ušao iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, odnosno kako se moglo dogoditi da je njegov bratić Danilo Mandić evidentiran prilikom prelaska srbijansko-bh. granice, a stric nije. Odgovor nismo dobili.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.