open-navfaktor-logo
search
Bivši premijer
Janša pozvao Slovence da se naoružaju: "Vrag je odnio šalu"
Janez Janša, bivši premijer Slovenije, komentirao je migrantsku krizu i uvođenje graničnih kontrola na slovenskim graničnim prijelazima, te pozvao Slovence da se naoružaju.
23.10.2023. u 22:16
get url
text

- Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno - navodi Janša na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Dodaje da su pametni shvatili poziv, a ostali će "vjerovati Golobu, Poklukaru i Šarcu da su sposobni zaštititi Sloveniju, ali i njih lično u slučaju terorističkih napada".

Janša dalje navodi da su to "državni dužnosnici koji od juna ignoriraju pozive Slovenske demokratske stranke (SDS), na čijem je čelu upravo Janša, o sazivu Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojem bi se raspravljalo o mjerama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje sigurnosnim rizicima.

- Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovo uvode kontrole na granici sa susjedima, samo preusmjeravaju protok ilegalaca sa saobraćajnica u vagone - dodaje Janša.

Bivši slovenski premijer prozvao je i sadašnjeg ministra odbrane Marjana Šarca navodeći da "on svoj resor vodi kao reality show".

Janša dodaje da se svijet promijenio u posljednjem desetljeću te da su potkopani vrijednosni temelji zapadne civilizacije.

- Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantne, proterorističke jezgre u evropskim metropolama. Nekada sigurni i uspješni gradovi bilježe neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i Ljubljana. Posljednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još jednom se potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan - naveo je Janša.

Na kraju svoje objave bivši slovenski premijer dodaje da su tri stvari jasne:

- S velikom vjerovatnošću možemo očekivati ​​zaoštravanje sigurnosne situacije.

- Sadašnja garnitura vlasti nije ni približno sposobna za pravovremene procjene, pripreme i djelovanje.

- Svako je dužan učiniti sve što je u okviru ustavnog poretka moguće za zaštitu svoje porodice i domovine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.