open-navfaktor-logo
search
Prijetio skalpelom
"Ja sam Mosad, sve ću vas pobiti": Tužilaštvo u Beogradu za više krivičnih djela tereti muškarca koji je upao u džamiju
Beogradska policija uhapsila je M. K. (48) nakon što je u dvorištu Bajrakli džamije prijetio vjernicima da će ih ubiti, a skalpelom pokušao povrijediti N. L. (40).  
15.11.2023. u 12:45
get url
text

Njemu je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Sumnja se da je on 13. novembra u Gospodar Jevremovoj ulici u dvorištu Bajrakli džamije u momentu kada su vjernici klanjali jaciju, njima uputio poruke prijeteće sadržine – da je ta džamija lažna, da muslimani treba da nestanu, psovao im je majku muslimansku.

Kako se saznaje, M. K. je u nedjelju pijan ušao u dvorište Bajrakli džamije i prijetio vernicima da "će ih ubiti, da je on Masad".

- Skalpel od 10 centimetara mi je stavio pod grlo. Sve vreme nam je psovao majku, govorio da je Masad i da će nas povrijediti. Uspio sam se zboriti da me ne poreže - opisao je svjedok drame, piše Nova.rs.

Prema informacijama, M. K. je imao oko dva promila alkohola u krvi. Njemu se na teret stavlja izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje i netrpeljivosti, piše Telegraf.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi utjecao na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.