open-navfaktor-logo
search
Kategorični
Federalna sigurnosna služba Rusije: Iza napada u Moskvi stoje SAD, Velika Britanija i Ukrajina
TASS
26.03.2024. u 15:54
get url
text
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Direktor ruske Federalne sigurnosne službe (FSB) Aleksandar Bortnikov rekao je danas da SAD, Velika Britanija i Ukrajina stoje iza napada na koncertnu dvoranu u Moskvi, u kojem je u petak ubijeno najmanje 139 ljudi, izvijestila je državna novinska agencija TASS.
- Vjerujemo da su akciju pripremili radikalni islamisti, a, naravno, omogućile zapadne tajne službe i da su ukrajinske tajne službe direktno uključene - rekao je Bortnikov.
Upitan o umiješanosti Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Ukrajine, Bortnikov je odgovorio: "Mislim da je to slučaj."
- Ovo su općenite informacije, ali već postoje neki elementi - rekao je.
Ranije je sekretar ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev na pitanje novinara je li Kijev ili IS orkestrirao napad, odgovorio: "Naravno da je to Ukrajina."
U napadu u petak navečer na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u predgrađu Moskve ubijeno je najmanje 139 ljudi, a više od 180 ih je povrijeđeno.
Četverica naoružanih muškaraca nasumično su pucala na posjetioce prije početka rock koncerta. U nedjelju navečer izvedeni su pred sud u Moskvi i pritvoreni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.