open-navfaktor-logo
search
Srbija
Deseti protest u Beogradu bez ikakvog pomaka: Opozicioni zastupnici završili u bolnici zbog štrajka glađu
Ispred zgrade Republičke izborne komisije Srbije (RIK) u Beogradu je završen deseti po redu protest koalicije "Srbija protiv nasilja", javlja Anadolija.
27.12.2023. u 21:21
get url
text

Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) i jedna od ključnih figura opozicije u Srbiji, i još nekoliko funkcionera koalicije i dalje štrajkuju glađu te od državnih organa zahtijevaju poništavanje izbornih rezultata na svim nivoima.

Jučerašnji protest završen je ispred Palate pravde gdje su lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" tražili puštanje svih uhapšenih koji su privedeni ispred Starog dvora na protestima u nedjelju.

U međuvremenu je objavljeno da su opozicioni zastupnici Janko Veselinović i Danijela Grujić otišli u bolnicu, a njih dvoje štrajkuju kraće od Tepićeve.

Željko Veselinović je bio primoran da prekine štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije zbog zdravstvenih problema.

Miloš Parandilović iz stranke Novo lice Srbije kazao je da 30 godina vode borbu protiv raznoraznih diktatora, dodajući da su posljednji izbori pokradeni i na republičkom i na beogradskom nivou.

- Ako ovu borbu izgubimo nećemo imati za šta više da se borimo. Ovo je borba za goli život - kazao je ovaj narodni poslanik.

Radomir Lazović iz koalicije "Srbija protiv nasilja" poručio je da "građani samo žele da nema nepravde u Srbiji, te je pozvao građane da se odazovu na poziv iz ProGlasa i da se okupe u subotu. 30. decembra kod Terazijske česme".

Povod okupljanjima su tvrdnje opozicije o izbornim neregularnostima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na izborima 17. decembra, što ta stranka i predstavnici državnog vrha demantuju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.