open-navfaktor-logo
search
Bila pijana
Američka milijarderka vozilom tesla sletjela u jezero i utopila se
Angela Chao je bila predsjednica i izvršna direktorica brodarske kompanije svoje porodice Foremost Group, koja upravlja globalnom flotom brodova za prijevoz tereta, a bogatstvo joj se procjenjivalo na više od 14 milijardi dolara
Faktor/BBC
21.03.2024. u 08:08
get url
text
Angela Chao
Angela Chao
FOTO: FOX7AUSTIN.COM/SCREENSHOT
Američka milijarderka i pomorska tajkunica Angela Chao bila je pijana kada je prošlog mjeseca automobilom tesla upala u jezero i utopila se na ranču u Teksasu, rekli su iz policije.
Ured policijskog okruga Blanco objavio je da je nivo alkohola u njenoj krvi bio gotovo tri puta veća od dozvoljene. Rekli su da je njena smrt bila nesretan slučaj, piše BBC.
Pedesetogodišnja Chao je preminula nakon večere 10. februara sa grupom prijatelja na imanju u blizini Johnson Cityja.
Pozvala je sedam prijatelja da provedu vikend na njenom velikom ranču, a večer prije toga bili su na koncertu repera Pitbulla u Austinu, stoji u policijskom izvještaju.
Nakon večere, autom se vraćala kući, no prilikom vožnje unazad upala je u jezero. Pozvala je u pomoć, no nije joj bilo spasa.
Prijatelji su je pokušali izvući, ali bezuspješno. Policajci su tek kasnije uspjeli razbiti staklo i izvući je, ali tada je već bilo prekasno.
Angela Chao je bila predsjednica i izvršna direktorica brodarske kompanije svoje porodice Foremost Group, koja upravlja globalnom flotom brodova za prijevoz tereta. Bogatstvo joj se procjenjivalo na više od 14 milijardi dolara.
Bila je udana za Jima Breyera, također milijardera koji se bavi rizičnim kapitalom.
Njena starija sestra Elaine Chao udana je za Mitcha McConnella, čelnika republikanaca u američkom senatu, te je bila državna sekretarka saobraćaja za vrijeme predsjednika Donalda Trumpa te državna sekretarka rada za vrijeme predsjednika Georgea Busha mlađeg.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.